Canon TC 1.4x mkII

Med denne teleconverter (TC – også kaldet “extender”) bliver 500mm til 700mm, og det koster kun ét blændetrin (f4 bliver til f5,6). Den er ikke mindst relevant hvis du har et FF hus, altså et kamera fra 5, 6 eller 1 serierne. Jeg bruger den også selv meget på mit 7D mkII, og får derved en effektiv brændvidde på 1120mm, stadig ved blænde 5,6!

Der er ingen gratis frokost (no free lunch) her i livet, så det koster lidt at sætte teleconverter på sit kamera. Vi har allerede været inde på at det koster lys, fra f4 til f5,6, og så koster det også en lille smule skarphed. I første billede her nedenfor (Tornsanger) er anvendt kombinationen af denne TC sammen med 500mm objektivet – så kan du selv bedømme om du synes at billedkvaliteten fortsat holder…

Hvis du har et EOS 1D eller 7D mkII (sikkert også 5D mkIV) så virker den også sammen med zoom 100-400mkII, selvom det jo bliver til et f8 objektiv. På 7D mkII er det kun det midterste fokuspunkt der virker – billedet af Stor Præstekrave her nedenfor er taget med dette objektiv monteret med teleconverter, jeg synes selv at skarpheden er langt bedre end forventet, men døm selv.

Prisen for leje er 50dkk/døgn, men kun sammen med et af de hvide objektiver – den kan slet ikke monteres på ikke-hvide Canon objektiver.