Hjemmesider

Mange mindre virksomheder oplever at være havnet i kløerne på webbureauer, der én gang har lavet en i øvrigt enkel side, og så fakturerer ret store beløb hvert år for ingen verdens ting. Det er kedelige penge at miste, når et dk domæne kun koster kr. 45/år, og et fuldt tilstrækkeligt webhotel til hjemmesiden kan fås for kr. 2-300/år. Jeg kan som regel lave en ny og meget kønnere side for ca. det samme som  to års abonnement koster hos ét af de snedige webbureauer, og så er de årlige omkostninger pludselig reduceret til kr. 2-300, og siden kan vedligeholdes eller opdateres af enhver med et minimum af kendskab til IT.

Hvis den nye hjemmeside skal se godt ud, være fleksibel, og ikke bør koste en bondegård, så er der ingen vej udenom ét af de store Open Source CMS* systemer. Jeg arbejder i Joomla! og WordPress, og kan hjælpe med at afdække hvilket system der dækker behovet bedst, og hvordan siden skal se ud for at appellere til den rigtige målgruppe. Dernæst laver jeg siden, og hvis det ønskes skriver jeg både teksterne og leverer billederne – nemmere bliver det ikke! Jeg kan også sørge for at lave nyt logo, eller finpudse/opdatere et eksisterende logo.

*) Content Management Systems – database-baserede hjemmesidesystemer, der er lette at redigere/tilføje indhold i, og som ikke kræver programmeringserfaring for at holde up-to-date. Næsten alle hjemmesider laves i CMS i dag, men mange hjemmeside-virksomheder vil helst sælge dig en løsning, der er baseret på deres eget, lukkede CMS system, og så er du gift med den samme leverandør, indtil du ikke kan holde enten siden eller leverandøren ud længere. Med en Open Source CMS hjemmeside, baseret på ét af de store systemer, kan opgaven til enhver tid overtages af en anden.